درب شیشهای یک نوع درب است که از شیشه به عنوان مواد ساختاری آن استفاده میشود. این نوع درب بسیار زیبا و البته مناسب برای ساختمانهای مدرن و روبهرشد است. این دربها به دلیل طراحی زیبا، شفافیت، نورپذیری و قابلیت اجرا در انواع فضاها و با انواع مواد شیشهای، بسیار پرطرفدار هستند.
دربهای شیشهای معمولاً از شیشههایی با ضخامتهای مختلف ساخته میشوند و ممکن است در آنها از شیشههای لمینت، شیشههای شفاف، شیشههای مات، شیشههای شفاف خمیده یا شیشههای آینهای استفاده شود. یکی از انواع درب شیشهای نوع فریم لس است که دارای چارچوبی مخفی درون دیوار است. در ادامه با مراحل نصب درب شیشه ای فریم لس آشنا میشوید.
شیشههای مناسب درب شیشهای فریم لس
قبل از آشنایی با مراحل نصب درب شیشه ای باید با انواع شیشه این نوع دربها آشنا شوید. برای درب شیشهای فریم لس، انتخاب شیشه مناسب با توجه به نیازهای مختلف این درب بسیار مهم است.
شیشه نانو
این نوع شیشه به دلیل افزایش مقاومت در برابر خط و خش، ضربه و شکستگی و همچنین محافظت کردن درب از تغییر رنگ به علت تابیدن نور آفتاب، برای درب شیشهای فریم لس بسیار مناسب است.
شیشه لمینتی
این نوع شیشه که از دو یا چند لایه شیشه روی هم قرار گرفته است، باعث افزایش مقاومت در برابر ضربه و شکستگی شده و در صورت شکستن نیز قطعات شیشهای نگران کننده نخواهند بود.
شیشه ایمنی
این نوع شیشه با استفاده از پلیکربنات، خود را در برابر ضربه و شکستگی مقاوم کرده است. به دلیل این که قطعات آن پس از شکستن به صورت گلولهای و نامتقارن پراکنده نخواهند شد، به عنوان شیشه ایمنی شناخته میشود.
شیشه ویترای
این نوع شیشه که دارای ضخامت بالایی است، در برابر ضربه و شکستگی مقاومت بیشتری دارد و به عنوان یک شیشه سخت شناخته میشود.
زمان نصب درب شیشهای فریم لس
یکی از سوالات پر تکرار در رابطه با مراحل نصب درب شیشهای، زمان نصب آن است. مانند تمامی دربهای ساختمانی، زمان نصب درب شیشهای فریم لس در مراحل نازک کاری ساختمان است. چارچوب معمولاً از جنس آلومینیوم است و باید در دیوار ساب فریم کار شود. ساب فریم یک نوع قوطی آهنی با ابعاد مشخص است که از بروز ترکهای اطراف دیوار جلوگیری کرده و به افزایش مقاومت درب و چهارچوب کمک میکند. بعد از نصب ساب فریم به کمک مصالحی همچون گچ سطح را صاف و یکدست میکنند.
در برخی از موارد امکان نصب این نوع درب در مراحل نازک کاری ساختمان وجود ندارد؛ در این موارد چه باید کرد؟ امکان نصب درب شیشهای فریم لس بعد از مراحل نازک کاری ساختمان نیز وجود دارد اما به شرط اینکه دهانهی دیوار به قدر کافی بزرگ باشد. برای نصب درب بعد از مراحل نازک کاری ابتدا ساب فریم و سپس فریم نصب میشوند.
برای جایگزین کردن درب شیشهای فریم لس به جای درب با چارچوب فلزی، باید ابتدا چارچوب را خارج کرده و به جای آن از فریم آلومینیومی استفاده کرد. با استفاده از گچ و پوششهای دیگر میتوان سطح را صاف و یکدست کرد.
مراحل نصب درب فریم لس
مرحله اول: در این مرحله از مراحل نصب درب شیشه ای باید ساب فریم را درون دیوار نصب کرد. ساب فریم معمولاً از جنس آلومینیوم یا دیگر پروفیلهای فلزی است. هنگام نصب ساب فریم دقت کنید که ساب فریم باید در فاصله یک سانتیمتری لبهی بیرونی دیوار تعبیه شود. با استفاده از مصالحی پوششی همچون گچ، باید فاصله بین لبه داخلی دیوار و ساب فریم را بپوشانید.
مرحله دوم: دومین مرحله از مراحل نصب درب، نصب یک فریم دیگر از جنس آلومینیوم است. این فریم معمولاً ضخامتی معادل ۴٫۵ سانتیمتر دارد و روی ساب فریم نصب میشود. بعد از انجام این مرحله میتوانید روی آن را با گچ پوشانید.
مرحله سوم: سومین مرحله از مراحل نصب درب شیشه ای استفاده از لولاهای مخفی است تا به کمک آنها درب روی چارچوب نصب شود.
مراحل نصب درب شیشهای داخلی فریم لس
- مرحله اول: در این مرحله، لولاها را به صورت صحیح روی درب نصب کنید تا محل سوراخکاری به درستی مشخص شود. لازم به ذکر است که برای نصب لولای شیشه به شیشه، طبق روال باید لولا روی درب نصب شود.
- مرحله دوم: در این مرحله از مراحل نصب درب شیشهای، درب باید به صورت کاملاً شاقول و با در نظر گرفتن درز مناسب در طرفین نصب شود.
- مرحله سوم: درب را در محل مناسب فیکس کرده و روی دیوار، محل سوراخکاری لولا را مشخص کنید.
- مرحله چهارم: محلهای مشخص شده را سوراخ کرده و رول پلاکها را درون دیوار کار بگذارید.
- مرحله پنجم: دوباره درب در محل خود قرار گرفته و پیچهای اتصالی بسته میشود. در این مرحله فیلرهای قرار گرفته در زیر درب باید برداشته شوند.
در مراحل نصب درب شیشه ای دقت کنید که چنانچه لولاها دارای فنر هستند باید درب را از حالت نیمه باز به حالت بسته تغییر وضعیت داد. با توجه به عدم وجود پروفیل، این لولاها به صورت دو طرفه عمل کرده و در بازه ۱۸۰ درجهای باز و بسته میشوند. محور لولا بر صفحه نشیمن عمود است بنابراین اگر دیوارهی نشیمن نسبت به قاب عمود نباشد با مشکل روبهرو خواهید شد.
نکات قابل توجه هنگام نصب درب شیشهای فریم لس
درب شیشهای فریم لس یکی از راههای زیبا و خلاقانه برای تغییر دکوراسیون داخلی منزل یا محل کار است. اما در مراحل نصب درب شیشهای باید به چند نکته مهم توجه کرد:
- پیش از شروع به نصب، ابتدا باید فضای مورد نظر را اندازه گیری کرده و به این ترتیب مناسبترین اندازه برای درب شیشهای خود را تعیین کنید؛ در واقع باید ابتدا ابعاد درب را با دقت اندازه گیری کنید تا از تطابق ابعاد درب با فضای موجود اطمینان حاصل شود.
- دقت کنید که فریم درب به درستی و با دقت در جای خود قرار داده شده است تا پایداری بیشتری داشته باشد.
- پیش از نصب درب شیشهای فریم لس باید مطمئن شوید که شیشه انتخاب شده با مقاومت و ضخامت مناسب برای استفاده در درب است. شیشههایی که برای درب شیشهای فریم لس استفاده میشوند، باید مقاومت کافی در برابر ضربه و شکستگی داشته باشند. ضروری است که شیشه از نوعی باشد که در صورت شکستن، قطعات کوچک و تیز را تولید نکند.
- پیش از استفاده از درب شیشهای فریم لس، باید مطمئن شوید که هیچ خطری برای افرادی که از درب عبور میکنند وجود ندارد. بهعنوانمثال، حتماً باید مطمئن شوید که در صورت شکستن شیشه، قطعات شیشهای نگرانی را ایجاد نخواهند کرد.
آیا واقعاً دربهای فریم لس بدون قاب هستند؟
در مراحل نصب درب شیشه ای فریم متوجه شدید که این نوع دربها کاملاً بدون قاب نیستند. درب شیشهای فریم لس به طور کلی شامل یک شیشه بزرگ و نازک است که با پشتیبانی از یک سیستم فریم لس به دیوار متصل میشود. در این نوع درب، قابی که شیشه را در بر میگیرد، بسیار نازک است. در نصب این دربها معمولاً از قاب آلومینیومی استفاده میشود.
فلز آلومینیوم را انتخاب میکنند زیرا آلومینیوم فلزی در عین مقاوم بودن در برابر ضربه و اکسیژن هوای مرطوب، فلزی سبک به شمار میرود. این دربها به طور کلی شامل یک مشبک نازک از جنس فلزی هستند که به صورت صفحهای بر روی دو قاب ثابت شدهاند. این دو قاب معمولاً در گوشههای روی زمین نصب میشوند تا در ورودی یا خروجی فضایی باز بگذارند. به علت وجود چارچوب پنهان، این دربها به طور گستردهای در طراحی داخلی خانهها و محل کارها استفاده میشوند.
جمع بندی
درب شیشهای فریم لس یک نوع از دربهای زیبا و خلاقانه برای تغییر دکوراسیون داخلی منزل یا محل کار است. این دربها به شکل طراحی شدهاند که شفاف بوده و به محیط داخلی یک ساختمان زیبایی و جذابیت بخشیده و در عین حال، به دلیل داشتن شیشه نورگیر پخش نور در فضاهای داخلی را بهبود میبخشند.
مقاومت شیشههای این نوع درب در برابر ضربه و خش از اهمیت بالایی برخوردار است. در درب شیشهای فریم لس میتوان از انواع شیشههای رنگی، مات و شفاف استفاده کرد. در مراحل نصب درب شیشه ای باید به نکات همچون ابعاد متناسب با فضا دقت کرد.