زمانی که ساختن ساختمانی را آغاز میکنید، از شروع تا پایان کار با اصطلاحات گوناگونی مواجه خواهید شد. نمای کرتین وال اصطلاحی است که در مراحل نهایی ساختن ساختمان با آن روبه رو میشوید. در ادامهی این مقاله شما را با مزایای کرتین وال و فواید و معایب آن آشنا میکنیم.
امیدواریم که بتوانیم تا پایان این مقاله پاسخگوی کلیهی سوالات و ابهامات شما دربارهی نمای کرتین وال باشیم؛ بنابراین تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
نمای کرتین وال
معنی طرح کرتین وال دیوار پردهای است که به عنوان سیستمی بیرونی در ساختمان استفاده میشود. این طرح و نما ایدهای جدید و قابل قبول به حساب میآید. نمای کرتین وال در محیط کاری وسیعتری قابل ارزیابی است و در جوامع امروزی از گروه بهترین نماهای خارجی به شمار میرود. این نما دیواری است که تنها بار وزن خود را تحمل میکند و از نظر سازهای هیچ گونه نقشی ندارد. تنها نقش و کاربرد آن جداسازی بخش خارجی و داخلی ساختمان است.
از انواع طرح و نماهای شیشهای برای ساختمانها با سیستمی پوشش دهنده با سازهی خود ایستا، نمای کرتین وال است. در حقیقت این نما بهترین طرح شیشهای برای ساختمان به منظور موضوعات سازه در ارتفاع به حساب میآید. این گونه نما به طور معمول از مصالح سبکی به خصوص ترکیب شیشه و آلومینیوم تهیه میشود. ساختار اصلی این نما از نوع آلومینیومی، یا در اصل پروفیلهای آلومینیومی که شیشه روی آنها قرار میگیرد؛ لامل نام دارد. مزایای کرتین وال را در ادامه شرح خواهیم داد.
فواید کرتین وال
از سالهای اخیر در صنعت نمای ساختمان پیشرفت چشمگیری رخ داده است و شیشه به عنوان یک عنصر اصلی در ایجاد ساختمان به وجود آمده است. نمای کرتین وال افزون بر بهتر کردن زیبایی بصری یک ساختمان، فواید فراوان دیگری دارد که در ادامه به بررسی برخی از آنها میپردازیم.
- زیبایی بصری و خاصیت انعطافپذیری
یکی از نخستین مزایای کرتین وال، زیبایی بصری آن است. تشکیل خطهایی با نظم و انعطافپذیری زیاد آن، در طراحی و نیز در اجرا به مهندسان مربوطه امکان طراحی طرح و نمای پروژهای با جسارت را میدهد و این گونه آنها به فعالیت خود ادامه میدهند و اثری ویژه را به ساختمان شما هدیه میکنند. با این حال اکثر پوستههایی با نمای شیشهای همانند نمای اسپایدر تنها برای بهکارگیری از شیشه، طراحی شدهاند. نمای کرتین وال این اجازه را به شما میدهد تا هر متریالی همچون سنگ، فلز و… را جایگزین شیشه کنید.
- وزن پایین
نمای کرتین وال توسط متریالی سبک وزن که در ساخت از آن استفاده میکنند، از سبکترین پستهها در نمای ساختمانهای مدرن به حساب میآید.
- شفافیت
بهره گیری بیش از حد، از نور طبیعی و کنترل حتی الامکان آن از مهمترین نکاتی است که در طراحی معماری ساختمان مدرن باید به آن توجه شود. نمای کرتین وال کمک میکند تا نور طبیعی به تاریکترین بخشهای ساختمان نیز نفوذ کند و این نیز از دیگر مزایای کرتین وال محسوب میشود که نیاز به بهرهمندی از برق و به تابعیت آن هزینهی استفاده از آن را به مقدار زیادی کم میکند.
- کارکرد حرارتی
نیازی به شرح نیست که نمای کرتین وال مناسب و استاندارد قابلیت حفظ با دوام دمای طبیعی و نیز دلخواه داخل ساختمان را دارد. از این نگاه میتوان نمای کرتین وال را بهترین نمونهی نمای ساختمان در نظر گرفت.
عیوب نمای کرتین وال
علاوه بر مزایای کرتین وال که در موارد فوق بیان شد، نمای کرتین وال معایبی نیز دارد که کمی درمورد آنها بحث میکنیم. در گامهای آخر اجرای نمای کرتین وال، ممکن است مجبور شوید هزینه زیادی بپردازید. ممکن است برای سریعتر انجام دادن کار، به سوی بهره گیری از موارد از قبل ساخته شده بروید که هزینهی آن در مقایسه با کرتین وال معمولی بیشتر است.
همین طور در صورتی که باران ببارد، بر روی شیشه لکههایی میمانند که جلوهی زیبایی برای ساختمانی مدرن ندارند، درنتیجه برای پاکیزگی پنجرهها در زمانهای معینی، به هزینهی مجزایی نیاز است. برای ممانعت از تأثیرات مخرب باد و رطوبت، گاهی اوقات محافظی بر روی نما میگذارند که بعد از گذراندن هر ۱۰ سال باید عوض شود و از هزینههای نگهداری محسوب میشود. امکان دارد به خاطر وضعیت جوی نامناسب، امکان اجرای این نما نباشد. همچنین اجرای این نما، نیازمند نیروی کار متخصص و حرفهای است.
هزینهی کرتین وال
علاوه بر مزایای کرتین وال و نیز معایب آن هزینهی آن اهمیت دارد. در صورتی که شما قصد دارید از نمای کرتین والی که از قبل ساخته شده استفاده کنید، لازم است هزینهی بیشتری را پرداخت کنید. از طرف دیگر عوامل دیگری تعیین کنندهی قیمت پایانی نما هستند.
برای نمونه جنس یا سایز لاملها تفاوت دارند؛ بنابراین قیمت انتهایی، به آن چیزی که شما آن را انتخاب میکنید بستگی دارد و برای ساختمان مدرن شما استاندارد است. روشن است که هر چه ارتفاع ساختمان زیادتر باشد، نیازمند تجهیزات فراوانتری است. از دیگر مواردی که بر قیمت نهایی تأثیر مستقیم دارند پارامترهایی چون نوع شیشه، معماری اجرای کرتین وال، متراژ و… هستند.
جمع بندی
شیشه همچنین از آن گروه متریالهایی است که به ساختمان، ظاهری مخصوص میدهد. با توجه به مزایای کرتین وال، از بهترین شیوهها برای به اجرا درآوردن نمای شیشهای روی ساختمانهای مدرن، اجرای طرح کرتین وال است. از سویی دیگر امروزه که ساختمانها در مقابل عوامل خارجی مانند زلزله به شدت صدمه پذیر هستند، بیشترین تمرکز باید بر روی وزن و مقاومت ساختمانها باشد؛ از این جهت نمای کرتین وال از بهترین گزینههای منتخب به شمار میرود.
همان گونه که بیان شد، اجرای طرح کرتین وال نیازمند نیروی کار متخصص و کاربلد است که این افراد باید از سوی معمار ساختمان تأیید شوند؛ لذا شما به تیمی حرفهای احتیاج دارید که از همان ابتدا یعنی مرحلهی مشاوره، تا پایان کار، گام به گام شما را همراهی کنند.