تصویری شیشه لمینت

شیشه لمینت در مقابل شیشه سکوریت

شیشه‌های لمینت و سکوریت کاربردهای زیادی در طراحی درونی مدرن و ساختمان سازی دارند. این شیشه‌ها تفاوت‌ها و شباهت‌هایی دارند که در این مقاله تفاوت و شباهت این شیشه‌ها و مسئله‌ی شیشه لمینت در مقابل شیشه سکوریت را بررسی می‌کنیم.

در جوامع امروزی شیشه‌های لمینت، معمولی و سکوریت در رنگ‌های گوناگون به شکل‌های مات، طرح دار و شفاف در بازار عرضه می‌شوند. دو شیشه‌ی لمینت و سکوریت در هنگامی که هدف جایگزینی آنها را داریم، از گزینه‌های قابل توجه و محبوب به شمار می‌آیند که هر دوی این شیشه‌ها با دوام و قوی هستند. به شکلی که هر دوی آنها از شیشه‌های ایمنی محسوب می‌شوند.

 

همچنین بخوانید؛ قیمت پنجره آلومینیومی دوجداره

 

آشنایی با شیشه‌ها

شیشه‌ها از موادی هستند که از سالیان دراز مورد استفاده‌ی بشر بوده‌اند که در مصارف و فعالیت‌های مختلفی از آنها استفاده می‌شده و هم اکنون نیز کاربرد دارند. تا این روزها که تغییرات زیادی برای شیشه‌ها اتفاق افتاده است. درواقع شیشه‌ها مصالح ساختمانی معروفی هستند که امروزه، طراحان و معماران داخلی این ساختمان‌ها برای سازه‌های گوناگونی همچون پیاده روها، راهروها، کف‌پوش‌ها و… از آنها بهره می‌گیرند.

ولی چیزی که نگرانی و اضطراب را در مردم ایجاد کرده است، احتمال شکستن آنها است که در شرایطی امکان دارد آسیب‌های جدی داشته باشد. برای این گونه نگرانی‌ها نوعی محصول که نسبتاً در مقابل ضربات سنگین و محکم مقاوم است، ساخته شده که آن را شیشه‌ی چند لایه یا لمینت می‌نامند. در ادامه به بررسی شیشه لمینت در مقابل شیشه سکوریت می‌پردازیم.

 

روند تولید شیشه‌ی سکوریت و لمینت

روند تولید شیشه‌ی سکوریت و لمینت

هنگام صحبت درباره‌ی شیشه لمینت در مقابل شیشه سکوریت، عاملی که باعث می‌شود این دو نوع شیشه را جدا بررسی کنیم فرایند تولید آنهاست. شیشه لمینت با چسباندن دو یا یک لایه شیشه همراه لایه‌ای رزین که به طور معمول جنس آن پلی وینیل بوتیرال است، تهیه می‌شود، این لایه، لایه‌ای است که در زمان شکستن شیشه، لایه‌های شیشه را کنار یکدیگر حفظ می‌کند.

روند تولید شیشه لمینت حاوی چسباندن لایه‌هایی از جنس شیشه و لایه‌های میانی است که تحت فشار و حرارت هستند، این موجب تهیه‌ی شیشه‌ی فشرده خواهد شد که به جای اینکه بشکند تحت تأثیر ضربه از طریق سارق‌ها و مهاجمان در محل خود ثابت خواهد ماند. ازطرف دیگر، درمورد شیشه‌ی سکوریت می‌توان گفت که در روند سخت و سفت کردن، شیشه‌ای مناسب تهیه می‌شود تا شیشه‌ی با دوام تری به دست آید؛ در حقیقت این روند سخت شدن، شیشه را دو چندان از شیشه‌ی لمینت با دوام تر می‌کند.

در تولید شیشه‌ی سکوریت از فرایندهایی از جمله فشار زیاد، فرایندهای گرمایش و نیز عملیات شیمیایی استفاده می‌شود، گذارتان چنین مراحلی از داخل به شیشه تعادل بیشتری خواهد داد که موجب می‌شود نیروهای وارده را تحمل کند. این شیشه با تمام استحکامش، با برخورد نیروهای بزرگ‌تری چون گلوله می‌شکند.

کاربردهای شیشه سکوریت و لمینت

به خاطر اختلاف مقاومت شیشه لمینت در مقابل شیشه سکوریت، در اغلب موارد کاربردهای آنها متفاوت است. صاحبان ادارات، خانه‌ها و نیز ساختمان‌های تجاری که به سراغ لوازمی ایمنی برای اشیا با قیمت و ساختمان خود هستند، شیشه‌های لمینت از گزینه‌های خوبی برای آنها است. درها و پنجره‌های شیشه‌ای لمینت به خصوص برای مکان‌هایی که نیاز به ممانعت از ورود اجباری و نیز مراقبت از شیء‌های با قیمت وجود دارد و همچنین برای ساختمان‌های تجاری ضرورت دارند.

لایه‌های میانی در شیشه‌ی لمینت موانعی را به وجود می‌آورد که نفوذ را برای مهاجمان و سارقان خیلی سخت‌تر می‌کند. از سوی دیگر، شیشه‌ی سکوریت برای شیشه‌ی ایمنی درونی کاربردهای قابل استفاده‌ی بیشتری دارد؛ لذا، صاحبان خانه‌ها آن را می‌توانند به عنوان سیستم‌های گوناگون در و پنجره، همچون درهای وان، سرویس‌های بهداشتی و کابین دوش شیشه‌ای مورد استفاده قرار دهند.

از شیشه‌ی سکوریت نیز می‌توان برای ساختمان‌های تجاری همراه با پنجره‌هایی بزرگ، آسمان خراش‌ها، اتاق‌های سخنرانی و هتل‌ها استفاده کرد؛ در این صورت، نمای مناظر بیرونی و ساختمان‌ها به خوبی باقی می‌ماند و ساختمان از عوامل طبیعی چون جریان‌های هوایی در امان می‌ماند.

کاربردهای شیشه سکوریت و لمینت

تزیین و نمای شیشه‌ها

از ویژگی‌های شیشه لمینت در مقابل شیشه سکوریت نمای آنها است. در سال‌های گذشته شیشه‌ها به موادی تبدیل شده بودند که در طراحی دکوراسیون‌های بیرونی و درونی ساختمان‌ها قابل استفاده بودند. همچنین تصاویر دیجیتال و عکاسی به گزینه‌های رایج برای ترکیبی از طراحی عنصرها در شیشه‌های معماری ایجاد شده بودند که شیشه‌های لمینت از بهترین گزینه‌ها بودند. با وجود لایه‌های میانی در این شیشه‌ها، افراد طراح می‌توانند از لوازمی برای پیاده کردن تصاویری بر روی شیشه به کار گیرند.

از این رو شیشه‌ی لمینت از طریق برندهایی که خواستار ایجاد تأثیرات عالی در عموم هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. به جز اهداف ایمنی و معماری، کاربردهای شیشه‌ی سکوریت نسبت به شیشه‌ی چند لایه در طراحی محدود است و از طرفی چون شیشه‌ی سکوریت تنها از شیشه تهیه شده، ترکیب عناصر دیجیتالی که درباره‌ی شیشه‌های لمینت وجود دارد، درباره‌ی این شیشه‌ها ممکن نیست.

هزینه‌ی شیشه‌های سکوریت و لمینت

در هنگام مقایسه شیشه لمینت در مقابل شیشه سکوریت، هزینه‌ی این گونه شیشه‌ها همچنین مطرح است. به خاطر پیچیدگی روند تولید و مواد درگیر در تولید این شیشه‌ها، شیشه‌ی لمینت در مقایسه با شیشه‌ی سکوریت گران‌تر است، در روند تولید از موادی چون قطعات شیشه‌ای و مواد رزین استفاده می‌شود.

در روند عملیات‌های فشار و حرارتی همچنین شیشه‌ی لمینت از شیشه‌ی سکوریت هزینه‌ی بیشتری دارد. دیگر اینکه خرید شیشه‌ی سکوریت از هزینه‌ی زیادی برخوردار است و حتماً از شیشه‌ی استاندارد گران‌تر است، ولی در مقایسه با شیشه‌ی لمینت هزینه‌ی آن کمتر است.

جمع بندی

با وجود توضیحاتی که در خصوص شیشه لمینت در مقابل شیشه سکوریت داده شد، مطابق با نیاز امکان دارد شیشه‌ی سکوریت یا لمینت، شیشه‌ی مناسبی برای یک پروژه باشد. به صورت کلی: در صورتی که امنیت برای شما اهمیت دارد و به دنبال آن هستید، با توجه به موارد فوق شیشه‌ی لمینت گزینه‌ی خوبی برای انتخاب شما است، البته هزینه‌ی آن در مقایسه با شیشه‌ی سکوریت بیشتر است.

همچنین امکان پیاده کردن ترکیب عناصر دیجیتالی بر خلاف شیشه‌ی لمینت بر روی شیشه‌ی سکوریت امکان پذیر نیست که این موضوع را در موارد فوق به صورت مفصل‌تر بازگو کردیم. همین طور که بیان شد فرایند تولید این دو نوع شیشه نیز متفاوت است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن