تصویر شاخص انواع نماهای شیشه ای

انواع نمای شیشه‌ای در معماری

بشر در مقطع‌های زمانی مختلف زندگی، برای تزیین خانه‌ها و محل سکونت خود از انواع متریال‌ها استفاده می‌کرد. با پیشرفت تکنولوژی و معماری، ابزارها و روش‌های زیبا سازی خانه‌ها از طراحی‌های داخلی گرفته تا نمای بیرونی ساختمان‌ها و خانه‌ها و تغییر زیادی کرده‌اند.
از جمله ویژگی‌های با اهمیت معماری ایرانی و روز دنیا، شفافیت و روشنایی است که مهم‌ترین عنصر در این زمینه شیشه محسوب می‌شود. امروزه استفاده از نمای شیشه ای در معماری مدرن، برای جلوه بیشتر و لوکس نشان دادن ساختمان‌ها رواج یافته است. در معماری سنتی نیز از شیشه به ویژه شیشه‌های رنگی، به علت زیبایی، شفافیت و عبور نور، برای زیبا سازی بیشتر نما، پنجره و درهای چوبی کاربرد داشت.
این روزها استفاده از نمای شیشه‌ای در برج‌ها و ساختمان‌های لوکس پرکاربرد است که هلدینگ اخوان در زمینه فروش این محصولات فعالیت چشمگیری داشته است.

 

برای دیدن قیمت ترمال بریک کلیک کنید.

 

نمای شیشه‌ای چیست؟

اگر بخواهیم نمای شیشه ای در معماری را در یک جمله تعریف کنیم می‌گوییم: وقتی پوشش نمای یک ساختمان حداقل از ۶۰ درصد شیشه باشد را نمای شیشه‌ای می‌گویند. در واقع نما ساختمان می‌تواند یک دیوار شیشه‌ای باشد که فضای داخل ساختمان را از خارج جدا می‌کند و به دلیل شفافیت و انعکاس نور، زیبایی نما را دو برابر کرده و بیشتر در پروژه‌های لوکس به کار برده می‌شود.
پروژه‌هایی بزرگ با کاربری تجاری و یا اداری، دارای بیشترین پتانسیل برای اجرای نمای شیشه ای در معماری خود هستند. نماهای شیشه‌ای ساختمان‌ها با پیوستگی و یکپارچگی خود باعث افزایش انعکاس نور و در نتیجه جذاب‌تر شدن پروژه می‌شوند به علاوه این نماها سبب بهره‌مندی ساکنان ساختمان از نور طبیعی روز می‌شوند.
اجرای نمای شیشه‌ای، سیستمی مکانیکی از نصب و هماهنگی، شیشه، پروفیل و یراق آلات است که نحوه اجرای آن‌ها تأثیر زیادی در عایق صوتی بودن نما، دارد. طراحی نما شیشه‌ای بسیار مهم است و باید به صورتی باشد که بارهای مرده در نمای شیشه‌ای را به سازه منتقل کند، منظور از بار مرده، وزن قسمت‌های ثابت آن است که با گذشت زمان مقدار و محل آن ثابت است.

به علاوه نمای شیشه‌ای نسبت به مصالح ساختمانی دیگر اضافات کمتری دارد. در ادامه به بررسی انواع نمای شیشه‌ای در معماری ساختمان‌ها و مزایای آن می‌پردازیم.

نمای شیشه ای در معماری

کاربردهای نمای شیشه‌ای

در این قسمت می‌خواهیم به کاربردهای نمای شیشه‌ای بپردازیم واطلاعات مفید و مناسبی را در زمینه استفاده‌های مختلف این محصول ارائه دهیم. بیشترین کاربرد نمای شیشهای در معماری ساختمان‌های اداری و تجاری دیده می‌شود؛ اما امروزه می‌توان در نماهای مسکونی و به خصوص ویلایی، نمای شیشه‌ای را دید؛ زیرا با استفاده از این نوع نما در ویلاها علاوه بر زیبایی نما ساختمان، ساکنین از منظره زیبای اطراف ساختمان بهره‌مند می‌شوند.
برای استفاده از متریال شیشه در ساختمان‌های مسکونی، شیشه را با سنگ و یا ترموود ترکیب می‌شود تا محیط ساختمان نیز پوشیده شود. در هلدینگ اخوان، شیشه‌های آیینه گون و مات فروش و در نتیجه کاربرد زیادی دارد.

 

برای دیدن انواع پنجره آلومینیومی ترمال بریک کلیک کنید.

 

کاربرد انواع نمای شیشه ای

مزایای نمای شیشه‌ای

مزایای استفاده از نمای شیشه‌ای چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید. استفاده از نمای شیشه‌ای در معماری مزایایی داشته که دانستن و اشاره کردن به آن‌ها شایان ذکر است. این مزایا شامل موارد زیر است:
• نمای شیشه‌ای باعث کاهش بار مرده در برج‌ها و ساختمان‌های بلند می‌شود.
• اجرا و نصب نماهای شیشه‌ای بسیار سریع است.
• وجود این نماها امکان ورود نور طبیعی در روز را فراهم می‌کند.
• باعث ایجاد احساس سبکی و ظرافت در ساختمان، از دید یک ناظر می‌شود.
• در صورت استفاده از شیشه‌های دو یا سه جداره هزینه‌های ساخت نما، به علت سریع‌تر بودن نصب و اجرای آن‌ها نسبت به شیشه‌های تک جداره، کاهش میابد.
• متریال شیشه و نمای شیشه‌ای در برابر شرایط متفاوت آب و هوایی، مقاومت و عکس‌العمل خوبی دارد به طور مثال مانند فلزات دچار خوردگی و یا ترک نمی‌شود.
• اگر از شیشه‌های دو جداره در نمای ساختمان استفاده کنید، مصرف انرژی و هزینه‌های گرمایشی و سرمایشی کاهش میابد؛ زیرا این شیشه‌ها از انتقال و ورود گرما و سرما به ساختمان جلوگیری می‌کنند.
• نمای شیشه‌ای به علت داشتن سطح صاف، نیاز به نظافت عمیق نداشته و گهگاهی باید برای تمیز کردن خارج و داخل آن اقدام کرد. البته نوع جدیدی از شیشه‌ها با خاصیت نانو ذرات ساخته می‌شوند که در برابر جذب آلودگی و گردوخاک مقاومت بالایی دارند.
• شیشه دارای خاصیت ضد فرسایش و ساییدگی است که با سایش با دیگر مواد فرسوده نمی‌شود.
• از ورود اشعه ماورای بنفش جلوگیری می‌کند.

مزایای نمای شیشه ای

معایب نمای شیشه‌ای

از جمله معایب نمای شیشه‌ای در معماری موارد زیر است که به شرح آن ها پرداخته‌ایم:
• عدم صرفه اقتصادی: جهت دو جداره کردن نمای شیشه‌ای برای رسیدن به کیفیت مناسب و نتیجه مطلوب، باید هزینه‌های بسیار زیادی را پرداخت که معمولاً این بحث برای سازندگان ساختمان قابل قبول نمی‌باشد.
• عدم مقاومت در برابر زلزله: شیشه در مقابل ضربه و تکان‌های نشئت گرفته از زلزله انعطاف پذیر نبوده و مقاومت لازم را ندارد.
• عدم مقاومت در مقابل آتش: از نکته‌های منفی نماهای شیشه‌ای کم بودن مقاومت این متریال در مقابل آتش نسبت به سایر مصالح است.
• کاهش فضای مفید ساختمان: در صورت دو جداره بودن نما، فضای خالی میان دو جدار، از ۲۰ سانتیمتر آن‌ها دو متر متغیر است که به نوع کاربری ساختمان بستگی دارد و باعث کاهش فضای قابل استفاده ساختمان می‌شود.
• عدم امنیت: با وجود نمای شیشه‌ای به راحتی می‌توان داخل فضا ساختمان را مشاهده کرد و سرقت از این ساختمان‌ها با شکستن شیشه مقدور است.
• استفاده از شیشه برای نما در ساختمان‌هایی که در مناطق گرمسیر ساخته می‌شوند مناسب نیست؛ زیرا شیشه مانند گلخانه عمل کرده که گرما را جذب می‌کند و دمای داخل ساختمان را بالا می‌برد که البته با شیشه‌های رنگی و پرده‌های داینامیک این عیب برطرف می‌شود.

معایب انواع نماهای شیشه ای

انواع نمای شیشه‌ای

مدل‌ها و انواع مختلف نمای شیشه‌ای به مصرف کنندگان این امکان را می‌دهد تا بسته به کاربرد خود، نوع مناسب را انتخاب کنند. هلدینگ اخوان، فروشنده انواع نمای شیشه‌ای، با توجه به کاربرد و بودجه کارفرما و البته طرح ارائه شده، نوع مناسب شیشه را معرفی و ارائه می‌کند. با خرید نمای شیشه‌ای از هلدینگ اخوان می‌توانید از مشاوره خوبی جهت انتخاب نوع نما بهره‌مند شوید.
به طور کل نمای شیشه ای در معماری به سه دسته تقسیم می‌شوند:
• نمای شیشه‌ای کرتین وال

نام دیگر این نمای شیشه ای کرتین وال، لامل است. از مصالح سبک آلومینیوم و شیشه در ساخت آن استفاده شده است. در طراحی آن از پروفیل‌های آلومینیومی عمودی و افقی به عنوان استراکچر و از لاستیک جهت هوابندی و آب بندی استفاده می‌شود.

در این نوع نما، شیشه‌های رنگی، مات، دو یا سه جداره، سکوریت و… به کار برده می‌شود. نمای آن به شکلی است که جدا از ساختمان است پس در صورت نصب صحیح، بار وزن شیشه‌ها و انرژی ناشی از طوفان به ساختمان وارد نشده به این ترتیب این نوع نمای شیشه‌ای در ویلا پر کاربرد است.

• نمای شیشه‌ای اسپایدر

نمای شیشه ای اسپایدر پیوستگی زیادی داشته و در ساختمان‌هایی با مقیاس بزرگ کاربرد دارد. در طراحی آن از فلزات و فریم کمی استفاده شده و با به کار بردن یراق آلات مخصوص و چنگک مانند شیشه‌ها را نگه داشته تا بار اضافه مهار شود. نمای اسپایدری به طور معمول از شیشه لمینت استفاده شده است. قطعات آن وزن کمی داشته؛ اما قادر به تحمل وزن زیادی هستند و در برابر زلزله و طوفان مقاوم‌تر هستند.

• نمای شیشه‌ای فریم لس

جلوه نمای شیشه ای فریم لس به گونه‌ای است که انگار از هیچ فریمی استفاده نشده انا در واقع از قاب‌های آلومینیومی به جای فریم استفاده شده است. شیشه‌ها بعد از قرار گرفتن در قاب و پروفیل‌های فولادی به وسیله نوعی لاستیک هوابندی و آب‌بندی‌شده و توسط لقمه‌های مخصوص نصب می‌شوند به این صورت از بیرون فقط شیشه دیده می‌شود.

برای این نما از چسب‌های سیلیکونی استفاده می‌شود و برای درزگیری این نوع نما چسب‌های پلی اورتان بی رنگ به کار می‌رود. این نوع نمای شیشه‌ای نصب راحتی داشته و در برابر ارتعاش‌ها مقاومت بالایی دارد.

انواع نماهای شیشه ای

هزینه اجرای نمای شیشه‌ای

به طور کل هزینه اجرا نمای شیشه‌ای نسبت به نماهای دیگر بالاتر بوده؛ اما این نما ارزشی به ساختمان می‌دهد که هزینه‌ها را جبران می‌کند. هلدینگ اخوان قیمت مناسبی را برای اجرا انواع نماهای شیشه‌ای دارد. از جمله عوامل مهم و موثر در اجرا و نصب نماهای شیشه‌ای، متراژ و ارتفاع نما، نوع نمای شیشه‌ای، جنس اتصالات نگهدارنده و پروفیل‌ها، جنس شیشه و نیروی اجرایی است.

هزینه اجرای نماهای شیشه ای

خرید نمای شیشه ای از هلدینگ اخوان

نمای شیشه ای در معماری، از پرکاربردترین‌ها و محبوب‌ترین‌های معماری مدرن است که علاوه بر زیبایی چند برابری که به ساختمان می‌دهد دارای مزایای مثل بهره‌مندی ساکنان از نور طبیعی و دیدی زیبا و قوی به منظره و بیرون و… است و از جمله معایب آن عدم مقاومت در برابر زلزله و آتش و… است. بیشترین کاربرد این نما در ساختمان‌های نجاری و اداری بوده که به تازگی برای ساخت ویلاها نیز از این نمای زیبا استفاده می‌کنند.
نماهای شیشه‌ای دارای انواع متفاوتی هستند که سه نوع آن، نمای فریم لس، کرتین وال و اسپایدر، توضیح داده شد. هزینه اجرای این نما نیز به عواملی مثل جنس شیشه، نوع نما انتخاب شده، متراژ بنا و.. بستگی دارد. با توجه به اینکه نمای شیشه‌ای طرف‌دار زیادی پیدا کرده است در این مطلب سعی شد تا بتوان نکاتی مفید جهت راهنمایی ذکر شود.
شما با خرید نمای شیشه ای از هلدینگ اخوان، از مزایای بی نظیر آن بهره مند می شوید. سابقه بالای هلدینگ اخوان در این زمینه می تواند شما را برای رسیدن به محصول مورد نظرتان هدایت کند. شما هم اکنون می توانید از فروشگاه ما دیدن فرمایید و نسبت به خرید اقدام نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن